Talo

Sähköputkia, siivousta ja villoja

24.03.2008 23.32 -

22032008371
Pääsiäisviikonloppu meni sitten siivotessa, sähköputkia asentaessa ja villoja siirrellessä yläpohjaan. Villojen siirtely olikin melkoinen urakka. Reilut 50 paalia nostettiin ja siirrettiin "vintille". Eikä siihen mennyt edes kauhean paljon aikaa. Kiitos veljeni, veljeni vaimon, rakkaan pikkusiskoni sekä kanssarakentajani. Ei tuota kyllä kovin usein tekisi. Kyllä siinä sen verran hiki virtasi. Vielä pitäisi toki levitellä villat yläpohjaan. Iso urakka siinäkin mutta eiköhän siitä selviä kun ottaa mukaan juomista, radion, villaveitsen, hengityssuojaimen ja aikaa.

Isä aloitteli sähköputkien vedon ja rasioiden laiton. Toki piti itsekin olla apuna ja oppimassa ettei homma jää siihen jos isä ei pääse auttamaan. Melkein kaikki sinne tulikin laitettua. Tietoliikenne- ja antennikaapelien putket jäi vielä laittamatta mutta ne ehtii vielä. Putkien vedon ohessa tuli myös siivottua sekä sisällä ja ulkona. Siivouksessa oli äiti kyllä erittäin hyvänä apuna. Varsinkin sisällä. Ulkona tytöt sai myös järjesteltyä tavaroita hyvin ja rakentajien homman hankaloittamiseksi tietysti piti tehdä keskelle taloa iso kasa styroksista ja uretaanilevystä. Ensi viikolla pitääkin aloitella lattiaeristeiden asennus jotta jossain vaiheessa pääsisi lattian valua tekemään.

Comments (1) | Comment

Villaa ja kattotiiliä

18.03.2008 22.56 -

1803200837018032008369
Nyt on mennyt pari iltaa villojen kanssa touhutessa. Eilen töiden jälkeen tuli touhuttua puoli 11een illalla ja jatkettua tänään klo 7. Ja tietysti vielä töiden jälkeen muutama tunti. Nyt ne on sitten laitettu yläpohjaan sinne minne ei villalevyjä saa kunnolla kun höyrynsulkumuovi on paikoillaan. Iso työ siinä oli mutta isompi jos en nyt olis laittanut. Tuli myös huomattua miksi rautakaupassa myydään polvisuojia. Ne olis pitänyt olla jo eilen ja tämä aamuna.

Tänään oli myös laitettu toiselle katon puoliskolle kattotiilet. Aikaisemman tiedon mukaan ne olisi pitänyt laittaa vasta ensi viikolla mutta hyvä näin jos ne tulevat kuntoon ennen Pääsiäistä. Pitää huomenna metsästää asennusryhmän pomo jotta voisi neuvotella kattoturvatuotteiden asennuksesta. Ainakin lumiesteet olisi hyvä saada paikoilleen. Muita ei oikein voi vielä laittaa paikoilleen.

Ikkunat on vieläkin paketissa. Asentajat haluaisivat laittaa ne paikoilleen mutta vielä on neuvottelut kesken. Ei kuulunut mitään Kastellin suunnasta tänään. Eilen ehdotettiin puitteiden maalaamista ja hinnanalennusta, mutta ei sekään oikein ottanut tulta allensa. Pitää huomenna kysellä maalauksen mahdollisuutta ja hintaa yhdestä liikkeestä. Huomista odotellessa siis...

Comment

Tuulensuojaa ja iv-putkea

14.03.2008 22.37 -

1403200835114032008360
Tänään oli ilmastointiputkien asennuspäivä kun välikäton kosteussulku on vielä asentamatta. Helpottaa putkien asennusta huomattavasti. Kaikki vinoon välikattoon tulevat putket tuli asennettua. Loput asennetaan alaslasketun katon sisään khh:n, ph:n ja saunan kohdalle. Viikonlopun aikana pitäisi myös eristys tulla iv-putkiin.

Rungon pystytysporukka on jo aikapitkällä villojen ja tuulensuojalevyjen asennusten kanssa. Eiköhän se annettu arvio pidä että asennukset on tehty ensi viikon aikana. Ainoa miinus on väärän väriset ikkunoiden ulkopuitteet. Tuli sitten harmaana kun piti olla valkoiset. Sitä on nyt selvitelty molemminpuolin ja syy on selvillä miksi näin. Nyt sitten selvitellään että miten edetään...

Comment

Rakentaminen etenee

12.03.2008 22.37 -

1003200834511032008347
Rakentaminen etenee. Nyt on jo yksi seinä levytetty ja kerros villaa paikallaan. Tuossa ylemmässä kuvassa tyhjennetään "uima-allasta" isolla vesi-imurilla. Nyt sen pitäisi pysyä kuivana kun aluskate on paikoillaan. Ensi viikon alussa pitäisi myös vesikaton tulla paikoilleen. Ensi viikon jälkeen pitäisi Kastellin asennus olla valmis mutta vielä hieman epäilyttää kun rakentajien tahti on sen verran verkkaista. Kahden aikoihin tontti tuntuu olevan jo tyhjä.

Tänään kävin "juottamassa" pilarikengät paikoilleen eilen porattuihin reikiin. Ne piti sitten porata kun jäi varaukset tekemättä innokkaan valumiehen takia. Mut meni se noinkin. Meinas vain porakoneesta loppua vääntö ja tulla käyttösavut ulos kun sekoitin kuraa... Perjantaina pitäisi asentaa ilmastointiputket. Pitää silloin palata viimeistään asiaan...

Comment

Viimeiset neljä päivää...

05.03.2008 22.21 -

0503200833605032008343
Kuukausi vaihtui maaliskuuhun ja rungon pystytys alkoi. Nyt on runkotolpat ja kattoristikot paikoillaan. Saa nähdä onko arvioitu 3 viikkoa kuinka pitävä kun ensimmäinen viikko päättyy kohta ja ainakin tämän päivän aikana ei silmämääräisesti paljoakaan ollut tapahtunut. Pitää katsoa mikä tilanne on huomenna. Tosin jos sää on se mitä luvattiin voi työt olla pysähdyksissä huomenna. Lunta ja kovaa tuulta luvassa. Toivottavasti matkahuolto ei tuo huomenna keskuspölynimuria tontille keskelle lumipyryä...

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu