Talo

Tallinnassa tutustumassa rautakauppojen hintoihin

31.07.2007 12.47 -

30072007086
Tässä odotellaan kotiin lähtöä Tallinnan D-terminaalissa. Tarkoituksena olisi astua Tallinkin uusimmalle alukselle Star'lle

Eilen tuli käytyä paikallisessa K-rautakeskon liikkeessä tekemässä hintakartoitusta pintamateriaaleista ja tarvikkeista. Pikaisella tutustumisella hinnat vaikuttivat huokeammilta kuin Suomessa. Kotona pitää tehdä tarkemmat laskelmat kannattaako reissu tehdä vai haetaanko ne ihan lähi rautakaupasta. Laitan laskelmista tietoa tänne jahka saan ne tehtyä.

Käytiin samalla reissulla myös tutustumassa Tallinnan eläintarhaan. Harmittavasti siellä loppui akku puhelimesta eikä kaikista eläimistä saanut kuvia. Mielenkiintoisimmat oli tietenkin kierroksen loppupuolella. Tuossa ylempänä olin kuva suuresta ja julmasta sudesta valmiina hyökkäämään varomattoman turistin kimppuun. Tai sitten ei :) En kyllä aikaisemmin edes tiennyt että Tallinnassa on edes eläintarhaa.

Comment

Tarjouksia

25.07.2007 22.52 -

Jaaha... Ei ole helppoa tämä blogin pitäminen kännykällä. Kirjoitin äsken pitkän tarinan ja melkein kun sain sen valmiiksi... Painoin vahingossa punaista luuria ja koko tarina katosi. Nyt vittutta.

Lyhyesti mitä olin kertomassa: runkopakettitarjouksia tuli käytyä metsästämässä. 3 saatiin laitettua menemään. Loput oli lomalla tai hukassa. Pyydettiin myös tarjous Kermansaven Joutsen-takasta. Toivottavasti hinta on sopiva niin yksi hankinta vähemmän tiedossa. Tuli myös ajettua lenkki tulevalla raksapakulla, sininen Ford Transit. Taisi olla vuosimallia 89 ellen muista väärin. Siinäpä nuo pääpiirteittäin mitä oli mielessä... Huomenna ehkä lisää.

Comment

Pientä edistystä

24.07.2007 21.04 -

mordvankatu 1, turku24072007072
Tuli tänään käytyä (koira)poikien kanssa tontilla. Sinne oli ilmestynyt pohjatutkimusta varten kairausreikien paikat. Melkoinen yllätys siihen nähden että tilasin sen eilen. Tosin saa nähdä milloin ne kairaamaan ehtii...

Otin samalla sijaintikartan tällä Nokian N95lla. Uusin softaversio paransi huimasti paikannuksen alkamista... Ennen meni useita minuuteja ja nyt noin 30sek. Edistystä!

Eilen tuli muuten käytyä kolmessa keittiöliikkeessä katselemassa kalusteita. Yhdessä sai palvelua. Siitä tuli heti varteen otettava vaihtoehto toimittajaksi. Vielä pitää se hinta kuitenkin selvittää :)

Saattaa vielä mennä lämmönlähde uusiksi. Kaveri lähetti esitteen uudesta PILPstä eli siis poistoilmalämpöpumpusta. Pitäsi yltää lähelle maalämpöpumpun tehoja pikkuisen korkeammalla sähkönkulutuksella mutta edullisemmalla hankintakustannuksella. Pitää tuota asiaa vielä selvittää.

Niin ja asuntomessukuvia löytyy kuvagalleriasta.

Comment

Messut käyty

21.07.2007 22.52 -

21072007059-001
Ainoa kuva messuilta joka tuli otettua kännykällä. Kameralla tulikin otettua jotain 180 kuvaa...

Asuntomessut tuli käytyä ja oli siellä useita hyviä malleja keittiöön, saunaan, no lähestulkoon kaikkialle. Jotain pitää varmaan viedä omaan taloonkin. Tosin noista osa oli kyl jo mietitty mut sai vahvistuksen kun näki ne valmiina.

Pari kivaa taloakin oli mutta suurin osa ei ollut omaan makuun sopivia. Vielä kun muistaisi numerot... Harmi että suurin osa oli 2 tai jopa 3 kerroksisia... Tiukkaa teki löytää yhden tason taloa. Kyllä ne rappuset oli hankalat. Mutta huomenna vois laittaa kuvasaldoa nettiin esille... Nyt nukkumaan.

Comment

Pohja

20.07.2007 18.07 -

Pohja on melkein piirretty valmiiksi. Ei puutu kuin materiaalimerkinnät. Nekin pitää lisätä vain noita runkotoimittajia varten että osaavat tarjota sitä mitä halutaan :) Pohjaa voi käydä ihailemassa osoitteesta: http://storage.1g.fi/blogi/pohja.pdf. Pankin kanssakin päästiin lainan ehdoista yhteisymmärrykseen. Ei muuta kuin papereita tekemään. Lomakin alkoi joten ensi viikko tuleekin juostua runkotarjousten perässä sekä hakemassa kontaktia lämmityslaitteiston tarjoajiin. Noita laitteita vaan on suht monta. Ota niistä sit selvää... Kai niistäkin kannattaa jokin suosittu merkki valita. Huomenna sitten Hämeenlinnaan asuntomessuille...

Comment

Huonejako ja sijoittelu valmis... Vihdoinkin.

17.07.2007 21.49 -

Käytiin tänään pitämässä palaveri vastaavan kanssa. Nyt saatiin sitten huonejako ja pohja siihen malliin että piirretään ne tarjousten hakua varten valmiiksi. Ensi viikolla siihen onkin hyvin aikaa kun loma alkaa... Laitan kuvan kun se valmistuu. Ensi viikolla pitäis sit ensin tilata maaperätutkimus, pyytää tarjoukset runkotoimituksista sekä varmaankin olla yhteydessä myös lämmitysjärjestelmän toimittajiin. Runko tulee näillä näkymin puusta ja verhoilu tiilestä. Mitään ei tietenkään ole vielä ennen tarjousten saamista päätetty. Kivi kiinnostaa siis edelleenkin. Lämmitys tulee olemaan vesikiertoinen lattialämmitys maalämmöllä. Ainakin toistaiseksi se on vielä mukana suunnitelmissa :)

Comment

Ehdotus pohjaratkaisusta

09.07.2007 19.43 -

Aamulla pääsi katsomaan ensimmäistä ehdotusta pohjaratkaisusta, omien töherrysten lisäksi. Jälki ainakin oli huomattavasti siistimpää kuin omat piirrustukset kynällä ja paperilla. No siinä näkee eron ammattilaisen ja töhertäjän välillä :) Muutama muutosehdotus laitettiin vastaukseksi. Katsotaan miltä se vaihtoehto näyttää. Päämakuuhuone halutaan hieman erilleen kahdesta muusta ja yhtä ukkoseinää hieman suoremmaksi ettei tule turhia kulmia.

Comment

Suunnittelu alkuun

03.07.2007 22.34 -

Tontilla vastaavan mestarin kanssa. Nyt lähti suunnittelu käyntiin. Tosin niin meni ensimmäinen pohja uudelleen mietintään. Tosin ihan hyvillä perusteilla. Kokemuksella on merkitystä. Katsotaan mitä mietintätauon aikana syntyy.

Comment

Ai niin... Eka kasvi tontille.

03.07.2007 20.35 -

29062007058
Jenni hankki ensimmäisen kasvin tontille. Torilla jaettiin kuusen taimia mtk:n 100v juhlien kunniaksi.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu